Dziś przepis na szybką, za to obrzydliwie pyszną sałatkę.
Składniki:
1 pęk świeżego szpinaku
2 szklanki truskawek
1/2 melona
2 garści migdałów
1 szklanka świeżych liści melisy
2 łyżki octu balsamicznego
3 łyżki truflowej oliwy z oliwek
1 łyżka syropu z agawy
1 łyżeczka sosu sojowego
pieprz do smaku
Przygotowanie:
Szpinak płuczemy i usuwamy grubsze "żyłki", truskawki pozbawiamy szypułek i kroimy na ćwiartki. Drylujemy kulki z melona. Migdały drobno siekamy i prażymy. Wszystkie składniki wraz z melisa wrzucamy do sporej miski. W szklance łączymy oliwe z octem, syropem z agawy, sosem sojowym i pieprzem. Chwilę przed podaniem sos dodajemy do sałatki.
Oliwa truflowa jako odkrycie roku :D
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz